Skip to content

Politia: “Lucrarea e la Parchet”

7 Septembrie 2009

oldbikecopyoldbikecopyoldbikecopy


Octav
: “Am sa incep prost: mi s-a furat bicileta. Taica-miu naviga pe Dunare si mai nou merge pana in Olanda. De acolo mi-a adus o bicicleta facuta din mai multe bucati, cumparate din targuri. Nu avea mare aspect, era un pic ruginita pe la ghidon, dar pentru ce am eu nevoie era foarte buna.
Mi-a fost furata din fata blocului, de pe la Piata Amzei, tot in centrul Bucurestiului. Era legata de grilajului unui magazin neamenajat, exact in ziua in care noii chiriasi ai respectivului spatiu s-au decis sa-l amenajeze. Coincidenta sau nu, eu cred ca a fost un furt „comandat”. Le-am intrebat pe fetele de la magazin daca stiu ceva si au dat din umeri. Valoarea materiala a bicicletei nu era prea mare si am zis ca nu merita sa fac plangere la Politie, pentru ca oricum nu se va agita nimeni pentru o bicla.

La doua saptamani ies pe la 12 noaptea de la supermarket „Nic” si ghici ce? In fata magazinului, bicla mea, cu noul proprietar. Uau!

Sun la 112, zic ce mi s-a intamplat, dar aia inteleg ca mi-a fost furata atunci. Soseste in 5 minute un echipaj, hotul o luase inainte cu o cafea (da, cafea la ora 12 pe strada ca asa beau boschetarii de la romana). Opresc echipajul, ma urc in masina si mergem dupa el. Bicla mea statea linistita intre motoarele din fata de la Mc, iar noul proprietar gravita in jurul ei. La indemnul Politiei el urca in masina, eu iau bicla si merg spre sectia 1. Deja ma vedeam din nou in posesia celor doua roti, dar de fapt aia a fost ultima oara cand am mers pe ea. Bicicleta a ramas la politie din cauza ca nici unul dintre noi nu a putut demonstra cu acte ca este proprietarul ei. Iar pentru ca nu facusem plangere, nu exista niciun act care putea dovedi ca bicla e a mea. Asta pe 14 iulie.

Sunt aproape doua luni de atunci. In acest timp am fost la Politie de 7 ori sa intreb ce pot face pentru a o recupera. Ba nu e politistul acolo, ba „lucrarea” e la parchet, ba nu sunt sefii acolo… Ultima veste pe care o am e sa vin cu doi martori care sa confirme ca e bicicleta mea si, citez „apoi mai vorbim”. Praf in ochi pentru un prost ca mine. E greu sa ajung cu doi oameni la politie, in cursul saptamanii, intre 12 si 6 ca sa stam o ora pe acolo sa completam declaratii in conditiile in care toata lumea munceste in acest inteval. Oricum, nu am uitat de ea dar e foarte dificil sa o recuperez. Voi anunta daca reusesc sa fac ceva.

O aveam de doua saptamani, nu am apucat sa fac poze cu ea, semana cu cea de mai sus, numai ca avea furca cu amortizor pe fata si disc de frana.

7 comentarii leave one →
 1. 7 Septembrie 2009 5:23 PM

  Ugh, this sucks big time! :( Ma gandesc daca te-ar ajuta daca ai fi avut poze. Oricum, din ce am mai auzit de la altii, cand ti se fura bicicleta e bine sa faci plangere. Chiar daca nu se spetesc ei cautand-o, macar incep sa fie constienti ca furtul de biciclete e din ce in ce mai prezent in Bucuresti.

  Sper sa ti-o recuperezi. Macar stii ca hotul nu se mai plimba linistit cu ea prin Bucuresti.

 2. dj plan b permalink
  8 Septembrie 2009 10:27 AM

  nu pot sa cred: esti cazul 1 la 10 milioane care chiar si-a vazut si „recuperat” bicla furata si te lovesti de un obstacol precum: nu gasesti 2 oameni care sa vina cu tine la politie 2 ore sa dea niste declaratii?! Mama, tata, frati, rude, prieteni?

  Pai nu-ti meriti norocul in cazul asta, da-mi voie sa-ti spun.

  In locul tau, n-as juca niciodata la Loto.

 3. Radu Cioata permalink
  8 Septembrie 2009 11:57 AM

  Sfatul meu pentru toti cititorii este: Anuntati politia ori de cite ori va este furat ceva – de la ochelarii de soare si pina la biciclete/motociclete/masini etc iar acest lucru sa-l faceti imediat ce observati lipsa/disparitia bunului.
  Chiar daca majoritatea consideram ca Politia nu face nimic pentru rezolvarea acestor cazuri, macar atit „datoram” hotilor si consider ca o ora pierduta la sectie este nesemnificativa comparabil cu pierderea suferita – de cele mai multe ori faptul ca te atasezi de un obiect il face de o valoare inestimabila!

  PS: mie mi-au furat din curte 2 biciclete, un telescop si un trimmer de tuns iarba si am chemat politia care a venit destul de repede, fiind si foarte expeditivi – maxim 45 minute durind declaratiile !

 4. 8 Septembrie 2009 1:13 PM

  Dragii mei, eu dau un exemplu personal sa vedeti ca totusi politia lucreaza. Am fost „calcata” de tigani. Haos, amenintari, lovituri, scandal cu martori, intrat peste noi in casa. Bun. Am stat, e adevarat, cam vreo ora si jumatate-doua la politie pt declaratii (ca eram 2). Dupa vreo 3 saptamani ne-au chemat iar. Nu ii gasisera insa m-au intrebat: va mentineti plangerea sau o retrageti? Eu mi-am retras-o insa dupa vreo 3 luni am primit hartie ca ancheta a continuat si ca nu s-au gasit faptasii. Sigur, in cazul asta era fapta penala destul de grava si am inteles ca de multe ori se procedeaza asa pentru ca „victima” e fortata de „agresor” sa-si retraga plangerea. Eu am incredere ca si in cazul unei biciclete sau al unei getni furate, desi sistemul merge foarte greu si prost, o gasesc sau macar isi bat capul cumva 5 min sa rezolve inca o declaratie. Sfatul meu e sa mergeti oricum la politie si sa sunati la 112 pentru sunt sanse sa rezolvati lucruri.

 5. gostealth permalink
  10 Septembrie 2009 5:21 AM

  …sau puteai sta la pândă si să ti-o furi înapoi, sa vezi atunci adrenalina.

 6. 15 Septembrie 2009 8:14 PM

  eu zic sa aruncati un ochi si in curte la MTR, sunt vreo doua bicle ce stau acolo de 2 saptamani, nemiscate si in mijlocul rastelului, doar sa nu ai loc de ele.. si le-a uitat careva?

 7. nemo107 permalink
  16 Septembrie 2009 9:32 PM

  fierb fierb. deci cazul tau pune capac. eu nici plangere n-am putut depune ca n-aveam ACTE PE BICILCETA. e clar daca imi gasesc bicicleta ori fug cu ea ori agresez noul proprieter si fug cu ea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: