Skip to content

Missing!

17 Septembrie 2009

7623_136668085734_673770734_2717780_1942157_n

4 comentarii leave one →
 1. Gica Contra permalink
  18 Septembrie 2009 11:17 AM

  Apropo de blestemul din final, sa fie casca un element antifurt? Cum procedezi cu casca? Nici nu stiu cum arata o casca dar presupun ca poti trece antifurtul prin una din gaurile castii. Va intentiona hotul sa fure si casca? Ori da, ori nu. Daca da, atunci ce face? O poarta? Ma cam indoiesc, majoritatea nu poarta casca. O duce in mana? Nu, ca il incurca. Logic e sa presupunem ca nu va intentiona sa o fure. Si atunci ce sa faca? Sa o lase acolo? Nici asta nu prea merge. Daca il striga cineva „Domnu’, v-ati uitat casca!”? Nu poate risca. Rezulta ca va evita sa fure bicicleta aceea si se va orienta catre alta.
  Nu vreau sa se inteleaga ca am zis ca o casca este un element antifurt perfect dar cred ca este un factor de descurajare prin bataia de cap pe care o introduce.

 2. 23 Septembrie 2009 3:19 PM

  Te-am auzit la radio acum. Am vorbit si cu un prieten biciclist. Se pare ca stie lumea de blogul tau, dar vorba lui „sper sa nu ajung sa scriu prea curand pe blogul asta”. Mi-am zis totusi ca un comment de incurajare merge. Chiar daca nu-ti aduce bicicleta inapoi, macar sti ca ajuti prin atragerea atentiei asupra acestui fenomen care nu prea e luat in seama la noi pe principiul „cine o sa-mi fure mie bicicleta”.

 3. Murica permalink
  23 Septembrie 2009 3:40 PM

  Chiar pont cu Guerrilla. Cred ca o gramada de oameni vor vizita acest blog macar din curiozitate acum.

  In fine, dupa cateva evenimente, am ajuns sa tin bicicleta in casa, chiar la intrare. Si nu plec cu ea decat daca sunt convins ca nu trebuie sa o las undeva legata. E un pic frustrant sa nu poti folosi un lucru al tau, din cauza unor persoane cu intentii nu prea bune.

  Si ce solutii avem noi? Dupa cum scria cineva pe blog, sa asiguri o bicicleta este imposibil in Romania. Din acest punct de vedere o solutie care ar putea da roade ar fi infiintarea unui ONG al biciclistilor din Bucuresti (eu sunt din Iasi si deja a fost discutat un astfel de proiect – vom vedea urmarile) si amenajarea unui spatiu cu acordul primariei, urmand a fi semnata o intelegere cu politia romana de asigurare a obiectivului, atat timp cat acesta este pe ruta lor. In final, rezultatul este similar cu o asigurare. Daca se va intampla sa fie furate biciclete, si se va intampla, vor fi despagubiri… bineinteles cu intarzierea de rigoare.

  Altfel, ramane sa va luptati cu morile de vant, indiferenta cata incredere aveti in politie si in bunele lor intentii. Nu au nici capacitatea nici interesul de a rezolva astfel de cazuri, decat in situatii mai speciale, de multe ori fiind esential si un nume de familie cu rezonanta.

  Va urez succes in rezolarea acestor cazuri.

  • Gica Contra permalink
   26 Septembrie 2009 8:14 PM

   Sa nu ne facem iluzii. Este imposibil de asigurat o bicicleta. Oricine poate sa-si fure singur bicicleta si sa zica ca i s-a furat. Singura solutie asemanatoare cu asigurarea este asigurarea la tine insuti. Adica, in loc sa platesti prima de asigurare, sa economisesti lunar ca sa-ti poti cumpara alta daca ti se fura. Si daca ti-o fura mai devreme, faci un credit si ratele la credit sunt ca si cum ar fi prima de asigurare. Sa nu-si faca cineva iluzia ca iesi mai ieftin daca ti-ai asigura bicicleta la o societate de asigurari. Societatea de asigurari trebuie sa fie lucrativa asa ca in medie vei plati pe asigurare destul de mult. Cu alte cuvinte, daca nu ti se va fura bicicleta in 2-3 ani, vei constata ca i-ai platit deja contravaloarea pe asigurare. Si asta, atentie, nu e valabil numai pentru biciclete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: